Anasayfa
  • SGK Haberleri
  • Kamu İlanları
  • İŞKUR İş İlanları
  • Devlet Destekleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. SGK Haberleri
  3. Çalışma Bakanlığı'ndan 4/D'li Çalışanların Tediye İkramiyesi 2. Taksit Ödemeleri
SGK Haberleri
11 Nisan 2020 - 23:35

Çalışma Bakanlığı'ndan 4/D'li Çalışanların Tediye İkramiyesi 2. Taksit Ödemeleri

Devlet kurumlarında çalışan taşeron işçilerin tediye ikramiyelerinin ikinci taksit ödemeleri erken mi yapılacak? Tediye ikramiyesi ödemeleri Nisan ayında mı yoksa Mayıs ayında mı ödenecek? Tediye ikramiyelerinin ödenmesine ilişkin tüm detaylar ve Çalışma Bakanlığı'nın bu konuda atacağı adımlar haberimizde.

SGK Haberleri
11 Nisan 2020 - 23:35
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Çalışma Bakanlığı'ndan 4/D'li Çalışanların Tediye İkramiyesi 2. Taksit Ödemeleri
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin 2020 yılı tediye ikramiyesi ikinci taksit ödemeleri için beklentiler arttı. Peki Çalışma Bakanlığı 2. tediye ikramiyesi için ikinci bir adım atacak mı? Tediye ikramiyesi ödemelerinde normal sürecin dışına çıkılması ve oluşan ekonomik süreçte ödemelerin erken yapılması isteniyor. Bu noktada 4/D'li personeller Çalışma Bakanlığı'nın kararını beklerken bizlerde sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin ayrıntıları değerlendiriyoruz.

2. TEDİYE İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ NİSAN AYINDA MI?

Tediye ikramiyesi ödemelerinde normal süreç Mayıs ayı sonları, Haziran ayı başı olarak hesaplandı. Daha önce Ocak ayında birinci taksit ödemesini alan taşeron işçiler Mayıs sonunda ikinci taksit ödemelerini alacaklardı. Üçüncü taksit ödemeleri Ağustos dönemi olacakken dördüncü ve son taksit ise Aralık ayında hesaplara yatırılacak planlaması yapıldı. Ancak corona virüs ile oluşan zorlu ekonomik süreçte çok sayıda ödeme erkene alındı.

Bu kapsamda taşeron işçilerin tediye ikramiyesi ödemesiyle aynı sürece gelen emekli bayram ikramiyelerinin ödemelerinin Nisan ayına alınması ek bir karar daha çıkar mı sorusunu gündeme getirdi. Çalışma Bakanlığı yada Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bu konuda henüz bir açıklamada bulunmadılar. Ancak bu konuda ek bir karar alınması şu aşamada beklenmiyor. 

Lakin sürecin daha da kötüye gitmesi, koronavirüs salgınının etkilerini artırması ve ekonomik anlamda daha önlemlerin alınması gerektiği bir sürece girilmesi durumunda bakanlığın bu konuya dair adım atması da kuvvetle muhtemel olur. 

Sgkbulteni.com
İlginizi Çekebilir
Af Yasasıyla Tahliyeler Gecikiyor! TBMM'den 70 Maddenin 10'u Kabul Edildi
Af Yasasıyla Tahliyeler Gecikiyor! TBMM'den 70 Maddenin 10'u Kabul Edildi

Ana Sayfa
SGK Haberleri
Kamu İlanları
İŞKUR İş İlanları
Devlet Destekleri
Ekonomi
Gündem
Foto Galeri
Video Galeri
  • Devlet Destekleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • İŞKUR İş İlanları
  • Kamu İlanları
  • Önemli Başlıklar
  • SGK Haberleri
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

SGK Bülteni: SGK Haberleri, Emekli, Kamu İlanları, Devlet Destekleri, Memur Alım İlanları ve İŞKUR İş İlanları Sitesidir.

Tumeva Bilişim